در طول خواب، مغز با خاموش کردن نورونهای خاصی در هیپوکامپ، حافظه را بازنشانی میکند تا یادگیری مداوم بدون اضافه بار امکانپذیر شود. این فرآیند که برای تثبیت حافظه ضروری است، شامل مناطق مختلف هیپوکامپ، بهویژه CA2 میشود که به بازنشانی مدارهای حافظه کمک میکند.
محققان معتقدند این مکانیسم را میتوان برای تقویت حافظه یا احتمالاً پاک کردن خاطرات آسیبزا استفاده کرد. این مطالعه بینشی در مورد اینکه چرا خواب برای حفظ عملکرد شناختی و حافظه حیاتی است، ارائه میدهد.
نکات کلیدی
• تثبیت حافظه در طول خواب اتفاق میافتد، با بازنشانی نورونهای خاص.
• منطقه CA2 هیپوکامپ نقش کلیدی در خاموش کردن نورونها برای بازنشانی دارد.
• این مکانیسم را میتوان برای تقویت حافظه یا پاک کردن خاطرات آسیبزا هدف قرار داد.
منبع: دانشگاه کرنل
در حالی که همه میدانند خواب خوب شبانه انرژی را بازیابی میکند، مطالعه جدید دانشگاه کرنل نشان میدهد که این خواب عملکرد حیاتی دیگری را نیز بازنشانی میکند: حافظه.
یادگیری یا تجربه چیزهای جدید، نورونها را در هیپوکامپ، منطقهای حیاتی از مغز برای حافظه، فعال میکند. بعدها، در طول خواب، همان نورونها الگوی فعالیت مشابهی را تکرار میکنند که اینگونه است که مغز خاطرات را تثبیت کرده و سپس آنها را در منطقه وسیعی به نام قشر ذخیره میکند.
اما چگونه است که میتوانیم برای یک عمر چیزهای جدید یاد بگیریم بدون اینکه تمام نورونهایمان را مصرف کنیم؟
مطالعه جدیدی به نام “یک مکانیسم مدار هیپوکامپی برای تعادل فعالسازی مجدد حافظه در طول خواب”، که تا ساعت ۲ بعدازظهر روز ۱۵ آگوست در مجله Science منتشر میشود، نشان میدهد که در زمانهای خاصی در طول خواب عمیق، قسمتهای خاصی از هیپوکامپ ساکت میشوند و به این نورونها اجازه میدهند تا بازنشانی شوند.
نتیجه این مطالعه به توضیح این موضوع کمک میکند که چرا همه حیوانات به خواب نیاز دارند، نه تنها برای تثبیت خاطرات، بلکه برای بازنشانی مغز و حفظ عملکرد آن در ساعات بیداری. اولیوا گفت: “ما نشان میدهیم که حافظه یک فرآیند پویا است.”