قالب وردپرس قالب وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس آموزش وردپرس
ایجاد خوابگردی، توهم و هذیان در هیپنوتیزم
ایجاد خوابگردی، توهم و هذیان در هیپنوتیزم
تیر ۱۴, ۱۳۹۷
کابوس
چرا کابوس می بینیم؟
تیر ۱۵, ۱۳۹۷

کدام حس در هیپنوتیزم قوی تر می شود؟

کدام حس در هیپنوتیزم قوی تر می شود؟

کدام حس در هیپنوتیزم قوی تر می شود؟

کدام حس در هیپنوتیزم قوی تر می شود؟

در حالت عادی ما به نسبت کاری که در حال انجام آن هستیم از حواس پنجگانه خود تا حد زیادی استفاده می کنیم و معمولا حس بینایی بر حسهای دیگر غلبه داشته و در طول روز از آن بیشتر استفاده می کنیم.

هنگامی که به خواب شبانه فرو می رویم کم کم حس های ما از کار می افتند و معمولا حس شنوایی آخرین حسی است که در ما بیدار بوده و آن هم رفته رفته کاهش پیدا می کند و به تدریج محو می شود. اکثر اعصاب مربوط به حواس پنجگانه در خواب از کار می افتند و بدن را در شرایط استراحت قرار می دهند. همچنین بسیاری از اعصاب حرکتی نیز به همین وضع دچار می شوند.

در یکی از آزمایش های پاولوف، اعصاب شنوایی، بینایی و بویایی برده شدند و سپس مشاهده شد که سگ انگار در همه ساعات شبانه روز به خواب رفته است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که همین فعالیت زیاد اعصاب و حس پنجگانه عاملی است که ما را در حالت بیداری و هوشیاری قرار می دهد. به همین دلیل است که برای کاهش میزان هوشیاری و رفتن به خلسه، لازم است که بی حرکت بوده و چشمان خود را ببندیم تا دیگر حواس ما تحریک نشوند و ما را به حالت خواب نزدیک کنند.

البته برخی از افراد به دلیل تمرین های مراقبه طولانی قادر هستند هر زمان که اراده کردند حتی با چشمان باز و با وجود سر و صدای زیاد و راه رفتن، وارد خلسه شوند. در واقع یاد گرفته اند تمرکز فکر خود را به صورت انتخابی به هر چیزی که دوست داشتن معطوف کرده و توجه را از حواس پنجگانه سلب کنند و یا فقط یکی از حواس خود را بیدار نگه دارند.

همچنین بخوانید:   شرطی شدن برای ورود سریع به خلسه و هیپنوتیزم شدن

اما در حالت هیپنوتیزم شدن و خلسه، کدام حس در ما بیدارتر است؟

بر خلاف خواب شبانه که تمامی حواس از کار می افتند، در حالت خلسه عمیق، قدرت حس شنوایی نه تنها کاهش پیدا نمی کند بلکه افزایش شدیدی پیدا می کند و حتی ممکن است کوچکترین صداهایی که از دور می آید را در حالت خلسه بشنویم. در واقع مشابه افراد نابینا می شویم که با از دست دادن یک حس، سایر حس های آنها به طرز عجیبی قوی می شود. در هیپنوتیزم هم همین اتفاق می افتد و با از کار افتادن موقتی حواس دیگر، قدرت شنوایی تقویت شده و واسطه بین سوژه و هیپنوتیزور است.

البته دقت کنید که داریم از خلسه عمیق صحبت کنیم زیرا در خلسه سبک ممکن است حس های دیگر همچنان فعال باشند و برای مثال، با حس لامسه همچنان متوجه سردی هوا و یا زبری مبلی که روی آن هستیم بشویم.

این نکته درس مهمی را هم به ما میدهد و اینکه اگر حس کردید همچنان در هیپنوتیزم قادر به شنیدن صداهای اطراف هستید نشانه ناموفق بودن شما در رفتن به حالت خلسه نیست بلکه مسیر را درست آمده اید. فقط ممکن است گاهی تغییراتی در کیفیت حس شنوایی ایجاد شود. مثلا اگر صدای ناگهانی بشنوید بدنتان مرتعش شده و لحظه ای می لرزد. اگر فرد به جای آنکه هیپنوتیزم شود به خواب رود در این صورت دیگر صدای هیپنوتیزم کننده را نمی شوند و عکس العملی هم نشان نمی دهد. در این صورت هیپنوتیزور با صدای بلندتر صحبت کرده تا او را بیدار کند و بقیه جلسه را ادامه دهد. گاهی هم ممکن است شخص در حالت خلسه باشد و صداها را هم بشنود ولی به قدری به آرامش رفته است که تمایلی به واکنش نشان دادن به صدای هیپنوتیزور ندارد و شدیدا غرق در لذت و آرامش درونی است.

همچنین بخوانید:   فرق بین تلقین پذیری و زودباوری در هیپنوتیزم

مقالات مرتبط

admin
admin
درباره ردای سیاه (ادمین): تمرین کننده و نشر دهنده علوم روحی و روانشناسی (بیشتر)
اشتراک
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین
Inline Feedbacks
View all comments
عماد
مهمان
5 سال قبل

عالی خیلی خوب بود 🌹🌹

رفتن به نوار ابزار